Blog Aktuality Sluneční clona na kočárek: Ideální ochrana pro vaše dítě během letních procházek

Sluneční clona na kočárek: Ideální ochrana pro vaše dítě během letních procházek

júl 23, 2024

Letní počasí přináší hlavně dlouhé radostné procházky s kočárkem venku na čerstvém vzduchu. Avšak s příchodem horkých dnů je nezbytné dbát na ochranu těch nejmenších. Vysoké teploty mohou být pro malé děti velmi náročné a představují riziko přehřátí. Řešením může být naše sluneční clona na kočárek, která pomáhá chránit vaše dítě před přímým slunečním zářením a zajišťuje jeho pohodlí a bezpečí. Jaké jsou hlavní výhody sluneční clony a jak ji správně používat?

 

Sluneční clona jako každodenní ochrana před sluncem i větrem 

Dětská pokožka je velmi citlivá přímé sluneční paprsky, zejména pak na škodlivé UV záření. Naše sluneční clony obsahují UV faktor 50+ a poskytují tak účinnou ochranu a snižují riziko spálení. Svým příjemným zastíněním pomáhají udržovat nižší teplotu uvnitř kočárku, což umožňuje dítěti nerušeně odpočívat bez obav z přehřátí a oslnění, které může rušit jeho spánek.

Další benefitem je, že clona může sloužit i jako bariéra proti větru, polétavému prachu, hmyzu a dokonce i proti drobnému mrholení. Neslouží však jako náhrada pláštěnky.

 

Univerzální řešení pro každý kočárek

Naše univerzální sluneční clona se jednoduše připevňuje na konstrukci kočárku a sedne prakticky na každý sportovní kočárek po směru jízdy. Díky svým rozměrům zakryje celou otevřenou plochu kočárku, čímž zajišťuje soukromí pro nerušené odpočívání a tlumí okolní zvuky. Navíc ji lze upravovat podle potřeby — například nechat zakrytou jen půlku kočárku, což je důležité pro dostatečnou cirkulaci vzduchu během tropickým teplot, aby se dítě nepřehřívalo.

 

Druhou variantou je sluneční clona na stříšku kočárku. Pokud má váš kočárek příliš krátkou nebo otevřenou stříšku, která nedostatečně stíní, je tato varianta pro vás ideální. Instaluje se pomocí zacvakávacích spon přes stříšku a kolem konstrukce. Jejich délku lze přizpůsobit, aby perfektně pasoval i na váš kočárek. I v případě nerovností nebo silnějšího větru zůstane na svém místě a výhodou také je, že ji nemusíte sundávat.

 

Kompatibilita s kočárkem

V naší nabídce jsou i clony, které jsou součástí kočárků. Například oblíbený model Zopa Move Cross 3 má praktickou clonu instalovanou pomocí zipu ke stříšce hluboké korby. Tato clona však není kompatibilní se staršími modely ani s jinými typy kočárků.

 

Sluneční clona na kočárek je nezbytným doplňkem pro všechny rodiče, kteří chtějí svému dítěti zajistit ideální ochranu před ostrými paprsky, přehřátím a dalšími nepříjemnostmi i v těch nejjasnějších dnech.

Vychutnejte si každou procházku s jistotou, že vaše dítě je v pohodlí a bezpečí.

Další články z blogu

Zpátky do školy: Vybavte své malé školáky vším potřebným

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci a vy už určitě máte plnou hlavu toho, jak své malé školáky co nejlépe připravit na nové výzvy a dobrodružství, které je ve škole čeká. Ať už letos vypravujete prvňáčka, nebo už zkušeného školáka, jedno je jisté – pro pohodlný a úspěšný školní den je důležité vybavit je těmi […]

Jak na bezpečný domov?

Děti jsou přirozeně zvídavé a jejich neustálé objevování okolního světa může někdy vést k nečekaným a nebezpečným situacím. Stačí chvilka nepozornosti a může dojít k neštěstí. Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zajistit bezpečí vašich nejmenších, je instalace dětských zábran a bezpečnostních pojistek. Máte přehled o všech pomocnících, kteří vám mohou pomoci ochránit vaše malé průzkumníky […]

Proměňte každodenní koupací rutinu v příjemný rituál se skládací vaničkou Aquatico

Mezi základní výbavou pro miminko patří bezesporu i vanička. Ale co když bojujete s nedostatkem místa a klasickou vaničku nemáte kam uložit? Řešením může být naše oblíbená skládací vanička Aquatico, kterou si okamžitě zamilujete.   Od prvního použití se stane nenahraditelným pomocníkem pro koupání. Spojuje praktičnost, bezpečnost a komfort, což povyšuje každé koupání na zcela […]

Produkty

Kategórie

Stránky

Blog