Blog Aktuality Jak na bezpečný domov?

Jak na bezpečný domov?

august 9, 2024

Děti jsou přirozeně zvídavé a jejich neustálé objevování okolního světa může někdy vést k nečekaným a nebezpečným situacím. Stačí chvilka nepozornosti a může dojít k neštěstí. Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zajistit bezpečí vašich nejmenších, je instalace dětských zábran a bezpečnostních pojistek. Máte přehled o všech pomocnících, kteří vám mohou pomoci ochránit vaše malé průzkumníky a přinést klid a jistotu? Pojďme se podívat na nejdůležitější bezpečnostní prvky, které by neměly chybět ve vašem domově.

 

Bezpečnostní zábrany

Dětské zábrany fungují jako ochranné bariéry, které brání dětem v přístupu k nebezpečným oblastem. Nejčastěji se instalují do dveřních rámů, aby zamezily vstupu do místností plných potenciálních nebezpečí. Mezi takové oblasti patří hlavně schody, které malé děti přitahují jako magnet. Zábrany jsou navrženy tak, aby malým průzkumníkům, kteří právě objevují kouzlo prvních krůčků, zabránily ve vstupu na schody a předešly tak možným pádům. 

Naše oblíbené zábrany Smart Close s automatickým zavíráním mají pevnou kovovou nebo dřevěnou konstrukci a snadnou montáž. Podle potřeby se dá její rozměr upravovat a přizpůsobit tak různě velkým otvorům. Pro větší flexibilitu se otevírá oboustranně a navíc jen jednou rukou, což oceníte v každodenním provozu. Díky inteligentnímu systému zavírání se nemusíte obávat, zda je zábrana dostatečně zajištěná před malými dobrodruhy.

 

Zábrana na postel

Pro děti, které již spí ve své vlastní posteli, je důležité zajistit jejich bezpečí i během spánku. Zábrana na postel chrání vaše dítě před pádem a umožňuje mu klidný spánek po celou noc. Tato praktická pomůcka je užitečná i v případech, kdy miminko spí s vámi v posteli.

Naše novinka, zábrana Mona Compact, vyniká svou kompaktní skladností, díky které si ji můžete vzít navíc kamkoliv s sebou. Je navržena tak, aby svojí délkou pokryla většinu postelí a její dostatečná výška zaručuje, aby vaše dítě zůstalo v bezpečí a nemohlo přepadnout.

 

Bezpečnostní prvky

Bezpečnostní prvky jsou malé pojistky, které chrání vaši domácnost nejen před neposednými dětskými ručičkami. Tyto chytré pojistky se instalují na zásuvky, skříně, okna a další potenciálně nebezpečná místa.

V naší nabídce najdete široký výběr bezpečnostních prvků v různých tvarech i materiálech, které umožní vašim malým objevitelům prozkoumávat svět kolem sebe bezpečně a bezstarostně.

 

Jaké druhy pojistek by vám doma neměly chybět?

Ostré rohy stolů, skříněk a dalších kusů nábytku představují hrozbu nejen během prvních krůčků a her vašich dětí, a jsou proto pro každého rodiče velkým strašákem. Chrániče rohů jsou proto jednoduchým a efektivním způsobem, jak předejít nepříjemným úrazům. 

Malé děti mají přirozenou tendenci zkoumat zakázané věci. I když jim neustále opakujete, že zásuvky nejsou určené ke hraní, jejich zvědavost je často silnější. Ochrany elektrických zásuvek zabraňuje dětem v zasunutí prstů nebo jiných předmětů, čímž chrání poskytují klidné vědomí, že jsou chráněny před nebezpečím úrazu elektrickým proudem.

Otevírání skříněk a šuplíků může být rizikové, zejména pokud obsahují nebezpečné předměty, jako jsou čisticí prostředky nebo ostré nástroje. Zámky skříněk jsou nezbytným pomocníkem, které zajistí, že se děti nedostanou k nebezpečným látkám a předmětům

Ať už bydlíte ve vyšším patře nebo ne, zabezpečení oken by nemělo být podceňováno. Jednoduché pojistky na zajištění okna zabraňují jejich otevření a tím přispívají k bezpečnému pohybu dětí v místnosti, zejména v dětských pokojích, kde tráví nejvíce času.

Nezapomeňte ani na dveře, které mohou být rovněž zdrojem nebezpečí. Ochrana proti skřípnutí zaručí, že dětské prstíky zůstanou v bezpečí a zároveň brání tomu, aby se dveře nechtěně zavřely. Jednoduše se instaluje na hranu dveří a efektivně zajišťuje bezpečnost vašich malých objevitelů.

 

Zajistěte, aby byl váš domov bezpečným útočištěm pro vaše nejmenší. S našimi bezpečnostními prvky můžete mít klid na duši, že vaše děti jsou v bezpečí, ať už se pohybují kdekoliv ve vašem domově.

Další články z blogu

Zpátky do školy: Vybavte své malé školáky vším potřebným

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci a vy už určitě máte plnou hlavu toho, jak své malé školáky co nejlépe připravit na nové výzvy a dobrodružství, které je ve škole čeká. Ať už letos vypravujete prvňáčka, nebo už zkušeného školáka, jedno je jisté – pro pohodlný a úspěšný školní den je důležité vybavit je těmi […]

Sluneční clona na kočárek: Ideální ochrana pro vaše dítě během letních procházek

Letní počasí přináší hlavně dlouhé radostné procházky s kočárkem venku na čerstvém vzduchu. Avšak s příchodem horkých dnů je nezbytné dbát na ochranu těch nejmenších. Vysoké teploty mohou být pro malé děti velmi náročné a představují riziko přehřátí. Řešením může být naše sluneční clona na kočárek, která pomáhá chránit vaše dítě před přímým slunečním zářením […]

Proměňte každodenní koupací rutinu v příjemný rituál se skládací vaničkou Aquatico

Mezi základní výbavou pro miminko patří bezesporu i vanička. Ale co když bojujete s nedostatkem místa a klasickou vaničku nemáte kam uložit? Řešením může být naše oblíbená skládací vanička Aquatico, kterou si okamžitě zamilujete.   Od prvního použití se stane nenahraditelným pomocníkem pro koupání. Spojuje praktičnost, bezpečnost a komfort, což povyšuje každé koupání na zcela […]

Produkty

Kategórie

Stránky

Blog